ИСКУСТВА

Ламинин на едноставен начин се справува со депресијата

Истражувајќи го влијанието што го има болеста на целиот организам, меѓународен тим на истражувачи за прв пат детално ја покажа врската помеѓу депресијата и оксидативниот стрес. Со ова не само што се побива идејата дека депресијата е само ментално заболување, туку може да се објасни и поврзаноста на оваа состојба со други здравствени проблеми, меѓу кои и ракот и зголемената стапка на смртност.

Истражувањето, предводено од Универзитетот Гранада во Шпанија, се базира на 29 студии со кои биле опфатени 4.000 лица. Откриено е дека кај лицата што примаат некаков вид на антидепресивна терапија, нивото на малондиалдехид е значително редуцирано. Малондиалдехид е биомаркер кој укажува на недостаток на кислород во ѕидот на клетките и неговото ниво обично е повисоко во телото на лицата со депресија.

Истражувањата исто така покажале дека нивото на антиоксиданти кај пациентите со депресија повторно достигнува нормални вредности, откако ќе примат терапија за нивната состојба.
Земено во целина, наодите докажале дека депресијата делува на целиот организам на човекот, а не само на умот.

Постојат многу докази кои ја поврзуваат депресијата со други здравствени проблеми. На пример, луѓето со депресија почесто страдаат од болки во грбот и срцев удар, иако сѐ уште не е целосно јасно зошто. Една од можностите е дека луѓето со ваква состојба едноставно не се способни добро да се грижат за себе. Оваа нова студија покажува дека се случува нешто многу пофундаментално.

Други студии предлагаат дека стресот истовремено ги поттикнува и депресијата и другите здравствени проблеми – со други зборови, депресијата не мора неопходно до предизвика физички оштетувања, туку нешто поголемо ги предизвикува сите тие проблеми во исто време.

Статистиките од 2012 во САД покажуваат дека 7,6 проценти од населението (над 12 години) страда од некое ниво на депресија. Поприсутна е кај жените, а кај оние кои живеат на граница на сиромаштија депресијата е 2,5 пати почеста.

За среќа, сведоци сме на се подобри третмани за депресија кои даваат надеж дека депресијата може подобро да се менаџира, а можеби во следните години дури и да се излекува.

Новата студија покажува дека депресијата не треба автоматски да се смета само како проблем со менталното здравје и да им се помогне на тие што се борат со неа.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Настрадало ушното тапанче по еден стравичен напад од Херпес Зостер. Безнадежноста го доведува до помисла за самоубиство. Една случајна средба со стар пријател ја враќа надежда, се запознава со Ламинин. По 2 шишенца 40% од оштетениот нерв се обновува, по 11 месеци 100% обновен
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ламинин повторно во успешна мисија, во служба на вашето здравје.
Огромна циста на јајник ја снема за 1 месец третман со Ламинин.
Пациентката пиеше по 2 ламинина секојденвно, од цистата ни трага (само мала лузна).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Младо момче во брак, дијагностициран мултиплекс...
тешко ги качуваше скалите во нивната семејна куќа....

Смо после 2 испиени шишенца Ламинин тој самиот качува гајба полна со дрва на вториот кат од семејната куќа...
Браво, браво за вољата што ја носи во себе да се избори со тешката дијагноза, му посакувам што поскоро да заборави на проблемите што ги имаше.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Псоријаза третирана 39 години безуспешно, со воведувањето на Ламинин телото се регенерира и псоријазата ја нема за период од 6 месеци.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Депресија, аутизам, Аспергеров синдром

Пред околу три години, мајка ми почина и јас бев на антидепресиви околу една година и половина. Не се сеќавам како се случи но до мојата глава дојде информација за придобивките од Laminine.

Подобрувањата од Laminine ги почувствував веднаш, навистина веднаш по вториот ден, а најсреќна бев дека ќе добијам можност на лесен начи на се откачам од антидепресивите. И навистина се чувствувам многу подобро тоа е реалност не е сон, имам многу енергија во мене, желба за работа, желба за дружба. Порано морав да отспијам на половина ден за да можам да продолжам со обврските, сега имам енергија за цел ден, се чувствувам фокусирана.

Слушам Laminine исто така, помогна и кај другите членови на вашето семејство? Да, мојот син кој беше дијагностицирано нарушување во активноста (хиперактивност) и дефицит на внимание, тоа беше пред 3 години. Тој беше на лекови препорачани од страна на неговиот лекар кои имаа безброј несакани ефекти, кои водеа кон тоа да мора да ја смени терапијата. И го сменивме лекот. Промените во расположението беа толку лоши што тој едвај се справување со тоа.

Кога видов дека еден наш пријател чие дете исто така има проблеми со аутизмот му дава на своето дете Laminine и веќе беа приметливи промените на подобро кај него решив и јас да почнам. Отпрвин давав само една доза дневно за да видам што ќе се случи. И чудо, тој беше фокусиран на училиште и исчезнаа наглите промени во расположението. Вообичаено деца со Аспергеровиот синдром не зборуваат со непознати но мојот син откако зема Laminine стана комуникативен и памети кој ни се пријателите кои доаѓаат дома на посета, ги памети нивните ликови, ги гледа во очи додека комуницира со нив......
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Здраво. Моето име е Артур Вајлдер. Јас веќе четири недели земам Laminine.

Laminine ме направи посреќен, се нарекува пилула на среќата, ме направи посмирен, повеќе фокусиран. Имам повеќе енергија и спијам подобро. Многу сум благодарен на Laminine. Влијае на вашето либидо, на вашата издржливост.

1. Имам внук кој е сенситивен на глутен и има воспаление на тенките црева од глутенот. Откако почна да зема Laminine по 3 недели вели дека никогаш не се чувствува подобро.
2. Еден мој пријател носи очила три или четири години. Ја започна терапијата со употреба Laminine и по една недела, тој може да гледа подобро без очилата.
3. Неговиот син Мика има огромни резултати од Laminine. Неговото расположение и енергија е на многу високо ниво.
4. Имам пријателка која има проблеми со артритис. Со Laminine, болкаите екстремно се намалија.
5. Уште еден корисник, дама која има проблем со контрола на мочниот меур со солзи во очите ми кажуваше дека овој производ има направено голем напредок во нејзината состојба. Таа ги намалила влошките од 10 во денот на само две и се чувствува многу подобро, спие подобро, има повеќе енергија и е посреќна.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------